Op de laatste zaterdag van september wordt “De Thaisner DörpsRun” gehouden. De afstanden en het parcours zijn gelijk aan vorig jaar en net als in voorgaande jaren zal er weer een pasta party worden georganiseerd.

Alle zaken op een rij

AfstandStarttijdParcours
Kidsrun (4-12 jaar) + Framerunners14:30Parcours kids
21,1 km15:30Parcours 21,1 km
10 km15:45Parcours
4 mijl16:00Parcours
4 km16:15Parcours
Pasta Party18:00

Inschrijven kan vooraf tot 1 dag voor de run. Inschrijven ter plekke is mogelijk tot een half uur voor de start in het Dorpshuis in Thesinge (Kerkstraat 5). Hier kunnen ook de nummers van de voorinschrijving worden gehaald.

Pasta Party

Vanaf 18:00 uur is het voor eenieder (lopers, wandelaars en publiek) mogelijk om in het Trefpunt een pasta maaltijd te nuttigen. De maaltijd kost 9 euro. Opgave is alleen mogelijk via voorinschrijving tot uiterlijk 3 dagen voor de run.

Meer informatie over de Run
  • De tijden worden met een chip aan de schoen geregistreerd. De chip na afloop weer inleveren.
  • Er staan verzorgingsposten om de 2,5 a 3 km en bij de finish.
  • De afstanden 4 km, 4 mijl en 10 km kunnen ook wandelend afgelegd worden.
  • Het parcours van de kidsrun en de 4 mijl is geschikt voor framerunners. Van de overige afstanden is de laatste km relatief smal en onverhard. 
  • Het maximum aantal deelnemers voor de Run is 400 en voor de pastaparty 125.
  • De parkeerplaatsen worden met borden aangegeven, maar kom bij voorkeur op de fiets.
  • De limiet is 2,5 uur voor zowel de hardlopers als de wandelaars.
  • In het kader van duurzaamheid ontvangen deelnemers na afloop geen herinnering,  met uitzondering van de KidsRun en framerunners.
  • Elke deelnemer loopt voor eigen risico en dient zich te houden aan de verkeersregels. Zie hiervoor de algemene voorwaarden.
  • De organisatie is niet aansprakelijk voor ongevallen voor, tijdens of na de Run.
De Noordelijk Cara Stichting

De Thaisner DörpsRun wil de Noordelijke Cara Stichting graag steunen door deelnemers te vragen om een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage zal worden gebruikt voor onderzoek naar de oorzaken, diagnostiek en behandeling van astma, COPD en luchtwegallergieën. Het fonds ondersteunt en stimuleert jonge noordelijke onderzoekers die werkzaam zijn binnen de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het wetenschappelijk onderzoek richt zich specifiek op Noord-Oost Nederland. De Noordelijke Cara Stichting is afhankelijk van donaties in de vorm van acties, schenkingen en legaten om haar doelen te kunnen verwezenlijken. Uw bijdrage wordt gebruikt voor het direct ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek.

Rabo Clubsupport

Ook dit jaar kunt u weer stemmen op de ThesingeRun bij de Rabobank. Als Rabo-lid kun je ieder jaar stemmen op jouw drie favoriete clubs. Dat is goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving.